Våre mekanikere oppdaterer seg regelmessig gjennom Shimanos utdanningsprogram, og vi er kjent for vår høye standard og raske levering. Vårt verksted reparerer i prinsippet alle typer sykler og merker, med noen unntak. Våre egne merker blir prioritert når det gjelder ventetid.

Noen spesifiseringer:
  • Vi behandler kun garantisaker på produkter vi har solgt.
  • På elektriske sykler som vi ikke har solgt, reparerer eller oppdaterer vi ikke det elektriske systemet. 
  • Vi monterer ikke medbragte deler (unntak: girører og andre spesialdeler etter avtale)
Shimano Hollowtech II Crankset tilbakekalling 2023

Vi har ikke kapasitet på vårt verksted til å inspisere eller erstatte kranksett som ikke er kjøpt hos oss.

Hva vi ikke gjør på verkstedet vårt:

Reparasjon på:

  • Liggesykler
  • Lastesykler (unntak: Trek Fetch+)
  • Løpehjul/sparkesykler
  • Temposykler/TRI-sykler (unntak: Trek Speed Concept)
  • Sykkelvogner

Annet:

  • Demperservice

Mange merker kommer med spesialløsninger som krever utstyr eller verktøy som går utenom vanlige normer. Dette er vanskelig å forutse, og vi tar derfor forbehold mot dette. Oppdages dette vil du bli informert av oss.

Ofte stilte spørsmål

Ventetiden på verkstedet varierer pga. etterspørsel og sesong, men vi streber etter å alltid har max. 48 timer ventetid om du har kjøpt sykkel hos oss. Du kan få en oversikt over ledige timer i vår bookingkalender her.

Vi reparerer sykler som ikke er kjøpt hos oss, men i verkstedskøen vår prioriterer vi sykler vi har solgt. Dette betyr at det er betydelig lengre og mer varierende ventetid, spesielt i sommerhalvåret, på andre sykler enn de som er kjøpt hos oss.

Sykkelen må leveres dagen før verkstedstimen din, eller samme dag før kl. 12:00.

Verkstedet vårt er åpent fra 10:00 – 16:00. Sykkelen din blir ferdig i dette tidsrommet på den avtalte datoen, og du får en SMS når den er ferdig. Dersom deler må bestilles eller vi ikke klarer å bli ferdig innen avtalt tid, blir du kontaktet av oss.

Vi har dessverre ikke drop-in timer. Har du vært uheldig derimot og punktert (eller lignende), så prøver vi så godt vi kan å hjelpe deg!

Når det er snakk om utskiftning av drivverk, er det umulig å gi en nøyaktig pris uten å se sykkelen og gå over den. Ofte må andre deler også byttes, som kassetten, krankhjul, trinsehjul og så videre.

Verkstedspriser er alltid variable og skreddersydd hver eneste service vi gjennomfører. Å gi ut generelle priser på nett eller telefon er vanskelig, og gir som oftest kunder liten verdi. Derfor oppfordrer vi våre kunder til å booke time, og levere sykkelen slik at vi kan gå over og lage et prisoverslag i butikken. På denne måten får du en mye mer nøyaktig og riktig pris.